Noortje Neyens

Noortje Neyens
Noortje Neyens

Noortje Neyens is klinisch seksuoloog, criminoloog en verslavings- en relatiedeskundige.

Opleiding

Noortje Neyens behaalde in 2012 haar Master in de criminologie aan de KU Leuven. In het laatste jaar van deze opleiding doorliep ze haar stage in de gevangenis van Oudenaarde en werd haar interesse voor seksuele problematiek opgewekt door dieptegesprekken met zedendelinquenten. Daarom besloot ze in 2012 de Masteropleiding in de seksuologie aan te vatten en studeerde in 2014 af als klinisch seksuoloog. In 2021 rondde ze de opleiding tot hulpverlener bij alcohol- en drugproblemen vanuit het VAD succesvol af. Momenteel volgt ze een postgraduaat relatie-, gezin- en systeempsychotherapie.

Werkervaring

Na haar afstuderen, startte Noortje in 2014 als woonbegeleider binnen vzw Vistha, een beschutte woonplaats voor mensen met een afhankelijkheid. Ze begeleidt zowel mensen individueel als in groep. Het accent ligt hierbij op psychosociale rehabilitatie op het vlak van alle levensdomeinen met bijzondere ondersteuning bij de verslavingsproblematiek en co-morbide stoornissen. Noortje vertrekt vooral vanuit de mens en niet vanuit de diagnose.

Naast de bewoners met een afhankelijkheid kreeg Noortje ook de kans om haar kennis vanuit beide opleidingen in de praktijk om te zetten in de begeleiding van mensen met een andere seksuele voorkeur.

Begin 2017 startte Noortje als zelfstandige in bijberoep en sloot zich aan bij een groepspraktijk in Hasselt. Sedert juni 2020 werkt ze vanuit haar privépraktijk als klinisch seksuoloog, verslavings- en relatiedeskundige.

Sinds begin 2021 vult zij het team van BALANS PMC in Tongeren aan en hoopt hierbij meer mensen te kunnen bereiken die haar ondersteuning en expertise kunnen gebruiken.

Specialisaties
  • Seksuele problemen (o.a. verschil in seksueel verlangen tussen partners, verminderd seksueel verlangen, hyperseksualiteit, seksuele opwindingsproblemen bij de vrouw, erectiestoornissen, orgasmestoornissen, voortijdige ejaculatie, pijn bij het vrijen, vaginisme…)
  • Andere seksuele voorkeuren
  • Relatietherapie (o.a. bij communicatieproblemen, conflicten, relatiebreuk verwerken, onzekerheid binnen de relatie, overspel, jaloezie…)
  • Verslavingsproblematiek (alcohol, medicatie, illegale middelen & gedragsverslavingen): ook naasten kunnen bij haar terecht
  • Impact van verslaving en/of het misbruik van middelen op een (partner)relatie
Doelgroep
  • (Jong)volwassenen
  • Ouderen
Lidmaatschap

VVS: Vlaamse Vereniging voor Seksuologie